Kalkan is een plaats om verliefd op te worden ....

Een klein vredig mediterraan resort en vissersplaats aan de mooie Turkooize kust van Turkije onaangetast door het massatoerisme. Meer klasse dan de normale resort steden, trekt Kalkan reizigers die uitkijken naar meer dan alleen een "zon en zee" vakantie. Volgens de Sunday Times trekt Kalkan bezoekers die ook genieten van Toscane of Dordogne. Ook wordt de stad vergeleken met de Italiaanse Riviera maar dan zonder de opvallers.

Door de grote charme kent Kalkan een groeiend aantal terugkerende bezoekers die zeggen dat dit de enige vakantiebestemming is die ze vaker bezoeken. Er is simpelweg geen andere stad als Kalkan langs de kust van Turkije.

Foto's van Kalkan

Kalkan krult gezellig rond een historische haven en schuilt aan de voet van het torende Taurusgebergte. De stad kijkt uit over een mooie baai waar eilanden magische lijken te drijven op de glinsterende zee. Smalle straatjes draaien naar de haven in lijn met oude witgewassen huizen met ramen voorzien van luiken, gelegen tussen kleine lokale specialiteit winkels en restaurants in historische gebouwen. Daarboven hangen origineel uitgesneden Ottomaans Griekse houten balkons versierd met een volle laag gekleurde bougainville die tot de straat hangt. Het is een speciale plaats met een unieke atmosfeer.

Waarom is Kalkan zo speciaal?

Niet alleen is Kalkan mooi, maar in tegenstelling tot andere Turkse kustplaatsen is de belangrijkste economische peiler toerisme. Daarom stoppen de bewoners veel trots en moeite in het behouden van de historische stad. De historie in Kalkan is behouden door het beschermen van de Ottomaans Griekse architectuur. Strikte bouwregels houden de stad klein en de architectuur in lijn met het historische hart van de stad bekend als "Oud Kalkan".

Naast de beroemde "Kalkan stijl" historische architectuur, dragen de uitstekende restaurants bij aan de speciale atmosfeer in Kalkan. Goed dineren is altijd de manier van leven geweest in Kalkan en dit blijft behouden. In feite zegt men dat Kalkan het hoogste aantal restaurants en bars per inwoners of per vierkante meter heeft aan de Turkse kust. Als extra is Kalkan speciaal bekend in Turkije voor het het grote aantal dakterras restaurants en bars met een prachtig uitzicht over de stad, zee en sterren. Het is ook leuk om in een van de uitstekende havenkant restaurants te zitten en te kijken naar de plezierboten en vissers die vroeg in de ochtend vertrekken als u aan het ontbijt zit of terugkeren met de vangst van de dag.

Er is genoeg te doen op de dag en het nachtleven is leuk, maar ontspannen. U vindt geen luidruchtig, wild nachtleven zoals in sommige andere kustplaatsen.

Kalkan heeft veel kwaliteiten, maar zonder twijfel zijn het de mensen van Kalkan die de stad speciaal maken.

Welkom in Kalkan

De bewoners van Kalkan geven u een warm welkom en u zult eerst verrast zijn door de universele vriendelijkheid in de stad. Dit, samen met de warme Turkse gastvrijheid is de basis van het leven hier en de mensen van Kalkan genieten oprecht van het leren kennen van hun gasten. Aarzel daarom niet een van de vele tulp gevormde theeglazen te accepteren die u wordt aangeboden als u door de krullende straatjes van Kalkan dwaalt. U zult niet worden lastiggevallen als u te gast ben in Kalkan - de stad is vrij van zeurende verkopers en is daar trots op. U vindt een gevarieerde populatie hier die bestaat uit de lokale bevolking, Turken uit Istanbul en Turken uit andere steden die van Kalkan hun thuis gemaakt hebben en hier kleine zaken beheren. Daarnaast zijn een klein aantal goed opgeleide buitenlanders neergestreken in de stad.

Dus "Hos Geldiniz!" - wij heten u van harte welkom in Kalkan en kijken er naar uit u snel te ontmoeten.


 

Huizen te koop in Turkije