Manavgat ligt 76 kilometer van Antalya op de rivierbanken van de rivier de Manavgat. Manavgat is de echt Turkse stad achter het toeristische resort Side. Een grotere stad waar u alles kunt vinden van kleding tot meubels en huishoudelijke apparaten. Veel toeristen uit Side komen ook naar de grote bazaar in Manavgat die elke maandag plaats vindt. Dit maakt Manavgat voor toeristen een mooi dagje uit en voor buitenlandse bewoners van Side een noodzakelijkheid.

Foto's Manavgat

Klik op de Manavgat foto's voor een vergroting.


Natuur Manavgat

Het bos van Sorgun Ormani en het meer van Titreyengol, die zijn gevormd door slib van de Manavgat rivier delta, zijn uitzonderlijk mooi. Een andere plaats die het boeken waard is, het Dam Oymapinar meer, een grot gevuld meer water, ontstaan in een diepe vallei van het Taurus gebergte. Hier vertrekken ook een groot aantal jeep safari trips naartoe.

De vruchtbare vlakte van Manvagat dat voornamelijk katoen produceert, is geschikt voor de productie van 45 soorten groenten en fruit inclusief graan en tropische vruchten. Als aanvulling zijn er kassen met een belangrijke plaats in de economie. Deze kassen produceren groente en fruiten gedurende de laatste jaren, commerciële bloemen. Banaan plantages liggen aan het meest oostelijke deel van de vlakte.

Er zijn toeristische faciliteiten naar wereld standaard bij Sorgun en Titreyengol gelegen in het zuiden van het district. De naam Manavgat betekent tempel van Manauwa(moedergodin). Van Manavgat wordt gedacht dat gedurende diverse tijdvakken het werd gebruikt als algemene heilige site van de oude steden Seleukeia en Side.

Gelegen rond Manavgat liggen vele visrestaurants, een cafetaria, recreatie sites en souvenir winkels. De grote watervallen zijn te vinden in de Oymapinar dam. De delta waar de rivier samenkomt met de zee beschikt over een unieke schoonheid van zichzelf. Hier worden dagelijkse boottochten georganiseerd gedurende de zomer en zee producten worden aangeboden aan toeristen tijdens de excursies vanuit Side.Huis kopen Turkije