Als u op de hoofdweg van Antalya naar Alanya rijdt komt u de plaatsen Kumkoy en Ilica tegen. Kumkoy is het strandresort en bereikt u door rechtsaf te slaan vanaf Antalya. Ilica is het Turkse plaatsje aan de linkerkant van de Antalya - Alanya hoofdweg. 

Kumkoy

Het plaatsje strekt zich enkele kilometers uit langs de Middellandse zee van Side in de richting van Antalya. Vanuit antiek Side wandelt u eenvoudig over de boulevard naar Kumkoy. Het resort beschikt over vele grote vijf sterren hotels die direct aan zee liggen. Achter de hotels ligt de kustweg voorzien van veel winkeltjes, restaurants en bars. De kustweg heeft in 2011 een facelift gehad en ziet er nu opgeruimd en gezellig uit. In de avond als de extreme warmte in de zomer verdwenen is, kunt u hier dan ook gezellig winkelen en uitgaan.

Foto's Kumkoy

Klik op de Kumkoy foto's voor een vergroting


Strand Kumkoy

Het strand van Kumkoy is een langgerekt echt zandstrand. De kuststrook is ideaal voor families met kleine kinderen. De bodem van de Middellandse zee, of Akdeniz in het Turks, loopt langzaam af in de zee, waardoor kleine kinderen veel ruimte hebben om in het water te spelen. Op het strand zijn veel activeiten zoals beachvolleybal en voetbal en natuurlijk kunt u gebruik maken van de zee om te zwemmen, waterskieen of zelfs de lucht in met paragliden.

Ilica

Dit dorpje ligt aan de bergkant van de Antalya - Alanya hoofdweg. Ilica is eenvoudig te herkennen aan een prachtige stenen boog die de ingang van het plaatsje siert. U vindt hier nog het echte Turkse landleven waarin ezeltjes en paard en wagen dagelijkse voorbij rijden. Midden in het dorp ligt een prachtige groene moskee die het bezoeken zeker waard is.

Foto Ilica

Klik op de Ilica foto voor een vergroting


Er zijn enkele winkeltjes en restaurantjes voor uw dagelijkse boodschappen. Om echt te winkelen zult u echt naar Side of Manavgat stad moeten. Deze zijn eenvoudig met de Dolmus te bereiken. Wilt u naar het strand dan kunt u met de Dolmus in 10 minuten naar Kumkoy rijden. Daar zoekt u de drukte op en in de avond geniet u weer van de rust en vrede van het Turkse dorpje Ilica. De omgeving is ideaal voor lange wandelingen met prachtige uitzichten op het groene Taurusgebergte.


Huis kopen Turkije