Eens een achteraf gelegen dorp bijna ontoegankelijk vanaf land is Datca nu een vakantiebestemming met een bloeiend zeiljachtverkeer.

Het Datca schiereiland is een lange en smalle, bergachtige landtong. Het schiereiland strekt ongeveer 100 kilometer ten westen van Marmaris en verdeeld de Middellandse en de Egeïsche zee. Het plaatsje biedt eenvoud, onbedorven natuurlijke schoonheid en een ontelbaar aantal verborgen baaien om te ontdekken. Als u over de smalle slingerende straat van Hisaronu naar Datca rijdt, ziet u regelmatig de turquoise zee door de met pijnboom begroeide ravijnen. U komt niets anders tegen dan een aantal kleine dorpjes en een dramatisch landschap voordat u in Datca arriveert.

Foto's Datca

Het Datca schiereiland is nog steeds gespaard gebleven van massatoerisme. Een traditionele cruise rond de vele wonderschone baaien bieden u de mogelijkheid tot het ontdekken in uw eigen boot zonder de verantwoordelijkheid van zeilen. Combineer een aantal dagen aan boord met een verblijf in een van de nieuwe lokale hotels met alle moderne voorzieningen. Ondanks nieuw, huizen de hotels nog steeds de traditionele Turkse vriendelijkheid en gastvrijheid. Bezoek de restaurants in Datca en proef de heerlijke keuken met verse lokale producten.

Datca, halverwege de bergachtige met pijnboom begroeide schiereiland, is een idyllisch resort. Er i een levendige haven gelegen in een verbazingwekkend landschap waarvan de ontspannen vrolijke atmosfeer u direct vangt. De hele regio is een combinatie van traditionele Turkse gastvrijheid, vredig en erg leuk. Ontdekt de 'Real Turkey', onbedorven en ver van de overvolle stranden. Als u een totaal ontspannen vakantie zoekt in een magnifieke omgeving, dan is Datca voor u.

De 'hoofd'stad (ook Resadiye genoemd) ligt enkele kilometers in het binnenland. Datca haven huist de zomerkolonie en het nachtleven. Het dorpje bezet twee smalle landtongen met daarnaast twee baaien. Tussen de twee leidt een route langs het leuke stadje oud Datca. Deze kleine mediterrane inham komt als een leuke verrassing na het moderne Datca.

De huizen zijn vooral gebouwd door Grieken die hier leefden tot de volkerenruil in 1923. Ze zijn gemaakt van honingkleurig kalkzandsteen en verstoppen zich achter hoge tuinmuren die bijna inzakken door de weelderige bossen bougainville. Een aantal stedelijke vluchtelingen, zowel Turks als Europeaan, hebben prachtige renovaties gedaan.

Veerboten naar Bodrum zijn er in de zomer van de haven van Kormen, 9 kilometer naar het noorden. Een ongeplaveide weg leidt naar de ruïnes van Cnidus in de westelijke punt van het Datca schiereiland door een spectaculair wild landschap.

Het gebied Datca is beroemd voor de 3 B's, Bal – honing; badem – amandelen en balik – vis. De lente is een traktatie wanneer de amandelbomen in volle bloei zijn. De oogst is in het hoogseizoen.