Davutlar, een rustig klein stadje met 6000 inwoners in de winter en 35000 in de zomer, ligt 15 kilometer van Kusadasi, op de weg naar het nationale park. Het centrum van de stad ligt wat verder van zee, maar de fijn zandige stranden die om Davutlar liggen, bieden een goede plaats te ontspannen. Het sprankelende heldere water van de stranden trekt ook vele bezoekers naar Davutlar.

Davutlar is bedekt in tegengesteld groen van pijnbomen en olijfbomen rond de berg Samsun dat een goede accommodatie is voor zeldzame boomsoorten van 300 a 350 jaar oud. Het dord staat bekend voor de geurige groenten en fruit die groeien op het vruchtbare land. Peer, Tangerine ( Sinaasappel), tomaat en watermeloen zijn de hoofd sponsors van de agricultuur economie van het dorp.

Davutlar is ideaal niet alleen om de levendige dagen bij de zee en de natuur, maar ook voor gastvriendelijke dagen met de lokale bevolking die het warme mediterrane klimaat reflecteren met hun warme karakters en gastvriendelijkheid. Door een rustige en vredige atmosfeer te bieden zal Davutlar nog door vele bezoekers ontdekt worden. 

Markt Davultar

De boerenmarkt (pazar) in Davutlar wordt elke week gehouden op zondag. De markt bevind zich bij de Belediye (gemeentegebouw).


Huis te koop Turkije

Davutlar staat ook bekend om thermaal water. Thermaal water is een uitstekende kuur tegen bijvoorbeeld reuma of huidziektes. Davutlar heeft diverse thermale bronnen waar u een kuur kunt houden.


Davutlar Kusadasi

Davutlar ligt 15 kilometer van Kusadasi en kan bereikt worden door de Kusadasi-Davutlar minibussen vanaf het minibus station in het centrum of het centrale busstation elke 30 minuten.

Davutlar is een leuk stadje voor uw 2e huis in Turkije. Een  Davutlar villa kopen dichtbij het strand als uw ideale vakantiehuis in Kusadasi.