Alacati ligt aan de Egeïsche kust van Turkije dichtbij Cesme. Het stadje met historische stenen huizen is wereldberoemd om het windsurfen. Alacati is de afgelopen jaar zeker geëvolueerd naar een moderner vakantieresort.

Alacati foto's

Volgens officiële cijfers wonen er 2.000 mensen in Alacati en 8.400 mensen op 704 vierkante kilometer in het gebied rond Alacati. Met de vele uitgaansgelegenheden is het een van de belangrijkste vakantieoorden in de Egeïsche regio.

De regio is een wijnbouw gebied waar wijn en Alacati rum wordt gebrouwen. De Alacati rum kent een briljante geschiedenis.

In 1990 kwamen de eerst windsurfer liefhebbers en het eerste stenen huis met een klein hotel werd geopend in 2001. Alleen al in de eerste 3 tot 4 jaar is Alacati uitgegroeid tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Turkije.

Alacati presenteert zich anders dan andere steden: HOE? Het stadje wordt zoveel mogelijk in stand gehouden en tegelijk worden de oude stenen huizen gerestaureerd en heropend als restaurant of hotel. De stenen huizen zijn alleen geschikt voor kleine hotels en u vindt de mooiste restaurants in Alacati. Het is verboden om meerdere verdiepingen te bouwen zodat het stadje een beschermt aangezicht heeft.

Sorfu is de belangrijke wind in Alacati. In de gemeente worden veel internationale wedstrijden gehouden. De stad heeft de schoonste zee van de Middellandse zee en bezit de mooiste stranden voor het windsurfen. Windsurfen kan zowel in de zomer als in de winter in Alacati. Daarom een perfecte plaats te overwinteren. Luide muziek uit bars of discotheken is verboden tot zonsopgang. Daarom is het in de avond heerlijk genieten op de terrasjes gelijnd langs de met kasseien bedekte straten.