Genieten van een vakantie in de winterzon in Turkije is een fenomeen dat steeds bekender wordt bij Europeanen. In Turkije vinden de Europese toeristen een goedkope plaats om te overwinteren en te ontspannen in een heerlijk klimaat.

Winterzon bestemmingen Turkije

De beste bestemmingen in Turkije voor de winterzonvakantie zijn de steden aan de Middellandse zee kust. Grotere plaatsen met veel activiteit zijn Antalya en Alanya. Side en Kemer zijn rustiger maar uitermate geschikt en op korte afstand van de grote plaatsen. Afhankelijk of u rust zoekt of wilt genieten van de winterzon met activiteiten in uw directe omgeving kunt u kiezen uit deze plaatsen. De bestemmingen zijn eenvoudig te bereiken via de internationale luchthaven van Antalya met directe vluchten uit heel Europa.


De winterzon is zwakker aan de Egeïsche zee. Bekende toeristenplaatsen in de zomer als Bodrum, Kusadasi en Fethiye zijn koeler. Maar met een jas zeker aangenamer dan West Europa. Deze winterzon bestemmingen zijn moeilijker te bereiken omdat u via Istanbul dient te vliegen op de luchthavens van Dalaman, Izmir of Bodrum.

Golfen in Belek

Een andere winterzon bestemming is Belek. De hoofdstad van golf in Turkije bezit meer dan 10 golfbanen. De plaats ligt tussen Antalya en Side aan de Middellandse zee. In de winter geniet u van een golfvakantie in een aangenaam klimaat. Belek bezit zelfs een van de weinige 'links' golfbanen in de wereld, wat betekent dat deze direct aan zee ligt. Waarom niet lekker golfen in Belek?

Hotels in Belek


Winterzon vakantiemaanden

De beste tijden voor de vakantie in winterzon zijn vanaf oktober tot halverwege december en vanaf half maart tot eind april. In deze maanden is het aangenaam met temperaturen van 20 graden tot 30 graden.

Vakantieaccommodaties Turkije

Er zijn diverse mogelijkheden om te genieten van de winterzon in Turkije. Vooral aan de Middellandse Zee kust kiest u uit een groot aantal hotels. U vindt hotels met enkel kamers tot en met luxe 5 sterren all inclusive hotels.

Hotels in Turkije

Het huren of kopen van een vakantiewoning in Turkije is een goede mogelijkheid voor uw winterzonvakantie. Een vakantiewoning biedt u meer privacy en ruimte dan een hotel. De luxe projecten aan de kust bezitten tegenwoordig dezelfde voorzieningen als hotels met bijvoorbeeld binnenzwembaden, fitness en sauna.

Vakantiehuis huren Turkije

Uw eigen thuis in de winterzon is helemaal ideaal en zelfs een goede investering. Door de drukke zomermaanden ontvangt u goede inkomsten uit verhuur en geniet u zelf van de vakantiewoning in de wintermaanden. Op deze manier betaald de vakantiewoning voor zichzelf.

Huizen te koop in Turkije