Ontvang brochure excursies Fethiye

GEMILER EILAND

Er zijn kerken, kapels en woningen ruines uit het byzantijnse tijdperk, gebouwd tussen de 5e en 11e eeuw op het eiland dat te bereiken is met schepen van Oludeniz (Blue Lagoon) of Gemiler strand. Het is belangrijk omdat het een van de centra is van waaruit het christendom verspreid is. Het eiland ook bekent als St. Nicolas is een van de resort plaatsen van de Blue Tour schepen.


ARAXA

Ontstaan op de Xanthos is Araxa, 40 kilometer van Fethiye. Deze merkwaardige water bron is toegewezen aan mytische verhalen. Ruines, Turkse baden en een aquaduct uit het Byzantium periode zijn overblijfselen van de stad, geplaats binnen de grenzen van Oren vandaag de dag.

TLOS

Tlos Ligt 45 kilometer van Fethiye. Het is een van de 6 grote steden uit de Lycia federale unie en "sport centrum" van de unie. Het is wel bekend als de stad waar de mythologische held, Bellaforonte, met Pegasus zijn paard met vleugels rondvloog. Er is door archeologische opgravingen bepaald dat dit de oudste stad uit de Lycische regio is en 2000 voor christus ontstaan is. De begraafplaats, gehouwd in natuurlijk stenen als akropolis, is versierd met de meest wonderschone huis type tombes. Het staat bekend als de koning type tombe daterend uit een eeuw voor christus en de Nekropolis is toegewijd aan Bellaforonte.

Letoon

Letoon Is het religeuze centum van de Lysische federale unie 55 kilometer van Fethiye. Het is bekend om de 3 tempels gewijd aan de godin Leto, Godin Artemis en de god Apollo. Kerken van vroege christendom zijn ook te zien in Letoon waar de archeologische opgravingen nog steeds doorgaan al vanaf 1962.

Pinara

Pinara ligt 55 kilometer van Fethiye aan de voet van Akdag. Het is een van de grootste steden van Lycie. De stad staat bekend als de plaats waar de eerste schoonheidswedstrijd werd georganiseerd in de regio, en werd belangrijk door de rare architectonische tempel gewijd aan de godin Afrodite. Honderden "duivennest" type gemaakte publieke tombes maken het nekropolis uniek.

Cadianda

Cadianda ligt binnen de grenzen van Uzumlu 25 kilometer van Fethiye. Het is bekend dat dit de laatste stad is die lid werd van de Lysische federale unie. De stad is gevonden met rare structuren om natuurlijke redenen. Het is recent een interessant centrum in de regio geworden met het theater, agora, stadium - Hamam complex, blootgelegd na opgravingen door het Fehtiye museum.


Kayakoy

Kayakoy is een Grieks stadje ontstaan aan het begin van de 14e eeuw op het oude Karmillassos, volledig vernietigd uitgezonderd een paar huizen type tombe, als resultaat van aardbevingen. De ontstaan periode is niet zeker. De voormalige naam is Levissi. Kayakoy, onderwijzend menselijkheid en de concepten van vriendschap, broederschap en vrede en samengevoegd met 5 Turkse dorpen gedurende de levenstijd, is een van de trotse bronnen in de regio. Volgens een "bevolkings ruil" overeenkomst ondertekend tussen de Turkse en de Griekse overheid in 1922, wisselde de Griekse inwoners van Kayakoy met de Turkse populatie uit westelijk Thracie.


Telmessos

Oude bronnen melden dat er een groot theater was bij Telmessos. In 1993, tijdens booropgravingen, uitgevoerd door het Fethiye Museum, werden zitlijnen van het theater gevonden onder 3-4 meter grond en erosie. Als resultaat van studies tot 1995 zijn alle ruines van het theater opgegraven. Er wordt verteld dat het theater, gebouwd in de tweede eeuw voor christus met een capaciteit van 5000 personen, gebruikt werd als een arena in de Byzantijnse periode. Het project dat het Telmessos theater gerepareerd heeft voor 1500 personen na hedendaagse condities is onlangs afgerond.


Moskeen in Fethiye

De Cezaryirli moskee is gebouwd door Cezayirli Hasan Pasha in 1791. Hasan Pasha heeft ook verschillende kunst werken gebouwd zoals de Kemer Koprusu (bogen brug), Pasha Herberg in Yayla weg, aquaducten in Yaka naar Fethiye.

Rots tombes Fethiye

Likya rots tombes, monumenten uit de lycische periode 4e eeuw voor christus, trekken de aandacht in de stad. Dit zijn de tombes uitgegraven in natuurlijke rotsen, die het symbool voor de stad werden. Amintas, de mooiste en meest magnifieke van de tombes, kan bereikt worden via verschillende lagen. De tombe kan ook gezien worden vanuit de vlakte, en hoe dichter u in de buurt komt hoe groter de bewondering. In het midden gedeelte van de linker pilaar, staat geschreven in het alfabet uit de tijd in de 4e eeuw voor christus, "Herparnias's son Amintas". Identificatie van deze persoon is niet duidelijk bekend. Er zijn vele tombes, waardevol om te zien in deze provincie. De meest belangrijke van deze is die toebehoort aan de Lysische periode. De tombe is een vreemde verschijning dit past bij de zee. Er is een rechthoekig, houten streng die doet denken aan inkervingen en een gotische stijl bedekking met bogen op de twee lagen aan de voorkant.


Kasteel Fethiye

Het Fethiye kasteel. Van het kasteel ten zuiden van de stad wordt gedacht dat het tot de ridders van st John behoort. Er zijn twee simpele en kleine rots tombes aan de oostkant van de heuvel, en een waterbak met onbekende geschiedenis en een paar teksten in de muur gekrast.

Ontvang brochure excursies in Fethiye

Vraag de brochure voor het boeken van excursies tijdens uw vakantie in Fethiye