+Turkse+huizensector+boven+verwachting

Vertegenwoordigers van de Turkse huizensector denken dat er aan het eind van 2015 meer huizen verkocht zijn dan de 1.2 miljoen verkochte huizen die zij voorspeld hebben. Dit is te danken aan de sterke stijging van verkopen na de verkiezingen van 1 november na het zien van een daling in de maanden voor de verkiezingen.

Investeerders in de huizensector besloten te wachten voor de verkiezingen door de fluctuaties van buitenlandse munteenheden en een stijging van de rente percentages. Maar zij hebben een sterke vraag blootgelegd in de laatste twee weken, volgens vertegenwoordigers uit de huizensector.

Volgens gegevens van het Turkse statistieken instituut (TUIK) daalde het aantal verkopen van vastgoed in september 2015 met 20,1 procent vergeleken met dezelfde maand in 2014. Dit was de scherpste daling sinds juli 2014.

“Wij ontvingen onze bouwvergunning een maand voor de verkiezingen, maar we besloten het project te lanceren na de verkiezingen omdat er een sterk gevoel van pessimisme onder de consumenten hing,” zei het hoofd van de EYG Group, Omer Faruk Celik.

Potentiele investeerders raakten verward over hun investeringen tijdens de politieke en economische onzekerheden na de verkiezingen in juni. Er was een afwachtende trend van potentiele investeringen door een stijging van rentepercentages en fluctuaties in de buitenlandse munteenheden. We hebben nu een duidelijk herstel van de huizenverkopen gezien in de laatste twee weken na de verkiezingen van november,” voegde hij toe.

Er was een een stijging van het aantal lanceringen van nieuwe projecten in heel Turkije sinds de verkiezingen van 1 november. Speciaal in de grootste steden van Turkije.

Een voorbeeld is een 800 miljoen dollar project genaamd Piyalepasa Istanbul, in het toeristische district Beyoglu, dat gelanceerd werd een week na de verkiezingen.

Met een uitbreidend optimisme onder consumenten, dat gevoed werd door de politieke zekerheden na de verkiezingen, zal de sector waarschijnlijk het doel van 1.2 miljoen huizen overtreffen, zei Celik, die ook het hoofd is van de Vastgoed Ontwikkelaar en Investering Organisatie (Konutder).

“Specifiek investeerders uit de Golf regio lijken vastgoed aankopen te versnellen in Turkije. We verwachten meer buitenlanders te zien in de markt in 2016,” voegde hij toe.

Volgens de gegevens van TUIK werden er 936.615 huizen verkocht in Turkije in de eerste negen maanden van 2015.

Bron: Hurriyet

Gerelateerde nieuwsberichten vastgoed   

 

 « Terug naar het nieuwsoverzicht