Turken+massaal+terug+naar+Turkije+om+vastgoed+te+kopen

Nu de waarde van de euro en de dollar blijft stijgen ten opzichte van de Turkse lira komen Turken die in het buitenland wonen massaal naar huis om vastgoed te kopen.

Tussen oktober 2014 en oktober 2015 steeg de waarde van de dollar met 36 procent en de euro steeg in waarde met 22 procent ten opzichte van de lira. Dit zorgde voor een aantrekkelijke investering voor Turken die in het buitenland wonen om huizen te kopen in Turkije.

Terwijl de dollar steeg ten opzichte van vele munteenheden van opkomende markten, sprong het over de 3 grens van de Turkse Lira. De euro passeerde de grens van 3,4. Financiële bedrijven schatten in dat de lira langzaam blijft verliezen tot het eind van 2016. Dit is een indicatie dat de hiervoor genoemde vastgoedtrend blijft doorzetten als de lira blijft dalen.

“Diegene die in het buitenland leven zeggen 'Ik zou een huis moeten hebben' en kopen het liefst een huis in hun geboorteplaats,” zei Realty-TR voorzitter Fatih Elbol in een interview. Elbol voegde toe dat Turken uit het buitenland hun investeringen naar vastgoed overzetten, weg van het goud dat voorheen de belangrijkste investering was.

Mustafa Baygan, Turkse coördinator bij de Amerikaanse consultancy firma ERA Real Estate, is het eens met Elbol. “Goud en munteenheden zijn niet meer de belangrijkste methodes om te sparen. Men is overgestapt op vastgoed.”

Gemiddeld besteden Turken uit het buitenland 62.000 euro in vastgoed in Turkije, zei Elbol. Hij voegde toe dat zijn firma vorig jaar 115 huizen verkocht in Turkije aan Turken uit het buitenland en dit explodeerde naar, tot nu toe, 500 huizen dit jaar.

Bekijk onze huizen te koop in Turkije

Bron: Zaman

Gerelateerde nieuwsberichten vastgoed  

 « Terug naar het nieuwsoverzicht