Prijzen+in+Bahcelievler+Istanbul+stegen+met+bijna+200+procent

De vierkante meter prijzen voor huizen in het district Bahcelievler in Istanbul, stegen met 189 procent in het afgelopen jaar van september 2014 tot september 2015, volgens cijfers van de e-commerce website sahibinden.com.

De districten Kadikoy en Arnavutkoy volgden Bahcelievler, een midden inkomen buurt aan de Europese kant van Istanbul, dichtbij het Istanbul Ataturk Vliegveld, als het district met de hoogste jaarlijkse prijsstijging, met prijzen die stegen respectievelijke met 182 procent en 177 procent.

Betreft de huurprijzen per vierkante meter, schoten de prijzen voor het buitendistrict Sancaktepe, aan de Anatolische kant van Istanbul, omhoog met gemiddeld 558 procent. De huurprijzen per vierkante meter aan de Europese zijde, in het district Bagcilar, stegen met 135 procent.

De maandelijkse prijzen in het Beykoz district stegen gemiddeld met 1.100 TL, terwijl de stijgingen in Sancaktepe en Bagcilar volgden met respectievelijk 950 TL en 900 TL.

De trend van sterke stijgingen in huurprijzen is al een jaar lang gaande in de grootste stad van Turkije. De prijzen van huizen in de buurt van universiteiten stegen met maar liefst 100 procent, volgens Nizamettin Asa, voorzitter van de Istanbul Makelaars Kamer (IEKO).

Hij benadrukte dat alleen het centrale district Besiktas al thuis is voor negen universiteiten. Asa zei dat universiteit studenten 20 procent van de huurhuizen in Istanbul bezetten.

Buitendistricten zoals Avcilar, Kucukcekmece en de hiervoor genoemde buurt Bahcelievler, districten waar de laatste jaren privé universiteiten zijn geopend, zagen ook scherpe stijgingen. Huurprijzen voor de huizen in deze wijken kosten recentelijk 700 TL – 800 TL per maand en nu 1.200 TL – 1.300 TL per maand, volgens Asa.

Gerelateerde nieuwsberichten vastgoed  

 « Terug naar het nieuwsoverzicht