Een+huis+kopen+in+Belek

Belek ligt in de provincie Antalya en is hét golfresort van Turkije. Met meer dan 10 golfbanen is er voldoende keus om aan uw handicap te werken. Door de heerlijke temperaturen in Belek kunt u ook in de winter een balletje slaan.

Vooral om deze redenen zijn er Europeanen die een huis kopen in Belek. Is een huis kopen in Belek dan ideaal of is er een beter alternatief?

 

Huis kopen in Side

Waarom Side een beter alternatief is. Dit populaire plaatsje ligt maar 30 minuten rijden van de golfbanen van Belek. Ondanks dat u in Side niet direct op de golfbaan staat heeft het meer voordelen dan Belek:

 

  • Side is een gezellig plaatsje en heeft in tegenstelling tot Belek een écht antiek schiereiland met een groot Romeins amfitheater en de overblijfselen van de beroemde tempel van Apollo.

  • Het gezellig centrum biedt veel mogelijkheden om te winkelen of in het haventje te lunchen en te dineren.

  • Over de prachtige promenade in Side kunt u heerlijk langs het weststrand wandelen met prachtige uitzichten over de zee en de bergen.

  • Smaken verschillen maar een veel gehoorde klacht over Belek is de rechte weg met daarachter, in lijn, de villacomplexen. Side daarentegen biedt de speelse opzet die u een geborgen en veilig gevoel geeft.

  • Het hele Ooststrand van Side is vrij te betreden. In Belek vindt u slechts een klein openbaar zandstrand en de rest is vergeven van all inclusive hotels. Zelfs het Weststrand van Side biedt meer openbare plaatsen dan het hele strand van Belek.

  • Aan Side grenst een groot bos genaamd Sorgun bos. Een prachtige plaats om te picknicken, te wandelen, mountainbiken of paard te rijden.

  • Direct ten noorden van Side ligt Manavgat. Een grotere Turkse stad waar u met de Dolmus eenvoudig komt. Leuk in Manavgat is langs de brede rivier Turkse thee te drinken of de grote markt op maandag te bezoeken.

  • Side bezit ook nog eens een prachtig meer in een weelderige omgeving. In de zomermaanden is een duik in dit meer verfrissend en een aangename afwisseling van de zee.

Side is een beter alternatief als u meer wilt dan alleen golfen en de rest van de familie ook tevreden wilt houden!

 

Bekijk: huizen te koop in Side

 

Wij schrijven de voor- en nadelen nog eens overzichtelijk voor u op:

 

Waarom wel in Side en niet een huis kopen in Belek

 

Side

Belek

golfen

30 minuten rijden

10 minuten wandelen

haven

gezellige haventje

-

strandpromenade

langs het Weststrand

-

antieke overblijfselen

amfitheater, tempel en meer

-

winkelen, restaurants

op een gezellig schiereiland

nieuw centrum

opzet resort

speels

rechtlijnig

bos

Sorgun

-

strand

groot openbaar strand

klein openbaar strandje

rivier

Manavgat rivier

-

Turkse stad

Manavgat (winkels/restaurants)

Serik (-)

recreatiemeer

Manavgat

-

 

Bekijk: huizen te koop in Side« Terug naar het nieuwsoverzicht