De+eerste+toeristentrips+in+onderzee%C3%83%C2%ABr+in+Alanya

Nu Turkije een manier zoekt om het toerisme te ondersteunen tijdens regionale problemen, heeft een firma uit Antalya een nieuw idee geïntroduceerd om toeristen naar de kustlijn te trekken: Een 48 zetel onderzeeër.

Gasten uit de hele wereld kunnen spoedig in de Middellandse Zee duiken, 40 meter onder de golven in de “Nemo”, een vaartuig uit Finland en gerenoveerd in Spanje.

De voorzitter van IHS Travel en Touristfly, het bedrijf achter het ambitieuze, 4 miljoen dollar plan, vertelde het Anadolu Nieuwsagentschap dat zij “een nieuw en alternatief in de sector wilden aanbieden en dat dit project in hun gedachten opkwam.”

“Ik geloof dat het de toerisme industrie doet herleven. We zijn erg hoopvol over dit project,” zei Yunus Emre Yavuzyigit.

De begeleide onderwatertrips starten in april vanuit de kuststad Alanya.

De onderwater avonturen zijn elf maanden in het jaar beschikbaar en het bedrijf heeft het plan om de onderwatertrips in de komende maanden uit te breiden.

“We hebben het plan om meer onderzeeërs te kopen en om in 2017 trips te starten in de Egeïsche Zee en de Zee van Marmara,” voegde Yavuzyigit toe.

Het project komt nu Turkije, in 2015, getuige is van een daling in het aantal toeristen uit Rusland en Europa. Volgens de gegevens van het Toerisme Ministerie vorige maand daalde het aantal toeristen met 1,61 procent vergeleken met dezelfde periode in 2014.

Bron: Hurriyet

Gerelateerde nieuwsberichten« Terug naar het nieuwsoverzicht