Antalya+wil+groter+aandeel+golfsport+in+de+wereld

Het Turkse Westelijke Mediterrane Ontwikkelingsagentschap (BAKA) en Turkish Airlines zijn een project gestart om een groter aandeel van de golfsport mogelijk te maken in de wereld, door het uitnodigen van vertegenwoordigers van Franse golf reisbureaus voor een bezoek aan de golfbanen van het vakantieresort Belek.

Een team is opgezet door BAKA om sporttoerisme in Antalya te begeleiden. Teamleden concentreren zich op het ontdekken van potentieel voor sporttoerisme overzee, zei de Sport Toerisme Coordinator van BAKA, Osman Erol, op een persconferentie.

“Daarom nodigden wij vertegenwoordigers van het Gold Reisbureau uit Frankrijk uit om onze hotels en golfbanen te introduceren,” zei hij.

Frankrijk heeft meer dan 1 miljoen golfers met licentie en volgens Erol, “speelt een grote rol in de wereld van golf.”

Zijn doel is om Belek te introduceren, voorheen gekozen tot beste Europese golfbestemming door het Internationale Vereniging van Golf Reisbureaus (IAGTO), en daarnaast ook andere plaatsen. Hij hoopt dat de bezoeken de start zijn voor een “grootse start.”

Een leidinggevende van France's Golfexpedition Voyages Do'c, Maud Morel, zei dat Franse golfers liever op golfbanen in Spanje, Portugal, Marokko en Tunesië golfen, omdat deze plaatsen eenvoudig te bezoeken zijn

“Turkije dient grote promotie campagnes voor zijn golfbanen, en directe vluchten van Frankrijk naar Antalya te starten, om Franse golfers te lokken,” zei Morel, en voegde toe dat Turkije een goed alternatief kan zijn voor het veelbezochte Marokko en Tunesië.

Bron: Hurriyet

Gerelateerde nieuwsberichten« Terug naar het nieuwsoverzicht