Turunc is een toeristisch resort, waar de Egeïsche zee de Middellandse zee ontmoet, waar de Turquoise zee de emerald bossen kussen, waar de zaden van liefde ontkiemen.

Turunc ligt ongeveer twintig kilometer van het drukke resort Marmaris maar de atmosfeer is van een andere planeet.

Het vliegveld van Dalaman is het dichtst bij. ongeveer twee uur rijden. Vervoer van het vliegveld naar Turunc is ruim beschikbaar. Vervoer is zowel privé als openbaar te boeken. De rit naar het dorp is over een slingerende weg die langzaam afdaalt van een berg en die de bezoeker de eerste indruk van de wonderschone bestemming geeft. Het dorp Turunc ligt aan het eind van de weg.

Foto's Turunc

Turunc was eens een klein vissersdorp maar in de afgelopen jaren is het toerisme gestart en ontwikkeld tot een ideale bestemming op veel manieren. Klein genoeg om de drukte van de grotere resorts in de omgeving te vermijden, maar voldoende ontwikkeld voor genoeg restaurants en accommodaties. Om een indruk te geven van de omvang van het dorp; het is mogelijk in een half uur van het ene eind van het dorp naar het andere eind te wandelen. Het is een veel stillere en meer ontspannen bestemming dan de grotere buren. De ontspannen atmosfeer en vredige manier van leven, in het voormalige slaperige stadje, zijn nog steeds terug te vinden.

Turunc ligt aan het eind van een, als hoefijzer gevormde, baai met kristalhelder blauw water. Het is omgeven door met bomen begroeide bergen. De stranden zijn van zand en kiezels en bieden mogelijkheden tot ontspannen zwemmen in kalme beschutte wateren. Er is een promenade om over te slenteren en een kleine aanlegsteiger voor bezoekende jachten. Genieten van het strand met zulk een spectaculaire achtergrond als de met pijnboom begroeide bergen is een droom.

Er zijn lokale winkels voor het kopen van juwelen en andere souvenirs. Elke maandag is er markt. Op de markt is genoeg te vinden van verse fruit en groentes, en de lokale gerechten tot lederen goederen en versieringen. Genoeg cadeaus voor familie en vrienden die thuis zijn achtergebleven. De restaurants bieden de traditionele Turkse keuken en soms Engels eten. Bezoekers moeten in ieder geval de lokale pannenkoek (Gozleme) proeven. Er is geen betere plaats om deze te proberen dan in de theetuin. Hier genieten de lokale bevolking en de toeristen van ontspanning, eten en drinken en gesprekken.

Andere activiteiten zijn paardrijden, jeepsafari, vistrips en watersporten. Na al die activiteiten is er de mogelijkheid te genieten van een Turks bad. Bezoekers die dagtrips willen maken naar de grotere resort rond Turunc kunnen dit doen over de weg of met de watertaxi. Ook zijn er leuke trips beschikbaar met de boot. Een ontspannen manier om de omgeving te verkennen. Als alternatief zijn er dichtbij nog enkele leuke plaatsjes op het schiereiland waar bezoekers het alledaagse Turkse leven kunnen bewonderen.

Het is altijd goed om in Turunc te zijn maar de dagen zijn langer in mei en juni en de zee is het warmst in september en oktober. In juli en augustus is er veel lokaal toerisme terwijl in de rest van de zomer de bezoekers in Turunc overal vandaan komen.

Iedereen die een speciale plaats in Turkije wenst te vinden, een plaats, een vredig klein Turks paradijs tussen de drukke resorts aan de Turquoise kust, doet er zeker goed aan een vakantie in Turunc te boeken.