Het dorp Sogut ligt ten zuidwesten van Marmaris aan het eind van het Bozburun schiereiland. U bereikt het door het Bayir dorp, 50 kilometer van Marmaris.

Wat te doen in Sogut

Aan de zuidwest kant van het dorp, ongeveer een kilometer erbuiten, ziet u enkele resten van de antieke stad Thyssanos.

De Saranda baai is de poort naar de zee omdat het dorp ongeveer drie kilometer achter een aantal eilanden ligt. De Saranda baai heeft een fantastisch landschap. Op heldere dagen ziet u eenvoudig het Griekse eiland Simi. Het landschap is fascinerend speciaal met zonsondergang. Er zijn diverse hotels en restaurants in de regio. Organische agricultuur is populair in het dorp.

Taslica is ongeveer 5 kilometer van Sogut. De weg die er naar toe leidt heeft ook een speciaal landschap. De resten van de antieke stad Phoenix liggen 4 kilometer van Taslica op de Asar heuvel.

De Serce haven dichtbij het dorp Taslica is een andere interessante plaats. Het ligt 8 kilometer vanaf het dorp. De Serce haven is erg populair voor zeiljachten van de Blue Voyage. De zee is helder en schoon. Het gebied is een beschermde baai voor jachten zelfs in hevig stormweer.

De hele regio is populair voor wandeltochten.

Foto's Sogut Marmaris