+Oude+Karische+wandelroute+geopend+aan+de+Egeische+kust+van+Turkije

Een 8000 kilometer lange antieke Karische wandelroute in de Egeïsche regio van Turkije is officieel geopend, toen de eerste groep mensen begon te wandelen.

De wandelroute, die voert langs plaatsen in de provincies Mugla en Aydin, is geopend met een ceremonie georganiseerd door het Zuid Egeïsche Ontwikkelingsagentschap (GEKA) en de kamer van koophandel van Mugla.

De gouverneur van Mugla, Faruk Mecmi Kurt, sprak op de ceremonie en zei dat het toerisme in Mulga ontwikkeld is. Speciaal in de kustgebieden maar het moet uitgebreid worden naar de steden en dorpen in het binnenland. Hij benadrukte dat de noodzakelijk substructuren gemaakt moeten worden om toerisme uit te breiden naar deze plaatsen.

Er zijn borden geplaatst elke 50 meter langs de route. Er zijn ook 220 andere borden langs de route om ervoor te zorgen dat de wandelaars niet verdwalen. De route voert langs stranden, kleine dorpen, antieke sites, bossen, olijfgaarden, paden en stenen wegen. Omdat de route langs drie vliegvelden, restaurants, hotels en reisbureaus ligt zal er hopelijk veel interesse zijn voor de route.

De route dankt zijn naam aan de Kariërs, een bevolking die leefde in zuidwest Anatolië tussen de elfde -en zesde eeuw voor christus. De grenzen van Karië waren vanaf de Dalaman rivier in het zuiden naar de Buyuk Menderes Rivier in het Noorden. Overblijfselen van de Kariërs zijn te zien langs de kusten van de Mediterrane en Egeïsche zeeën en op sommige Griekse eilanden. De beste tijd voor Karië was tijdens het beheer van Mausolus in wie zijn naam een van de zeven wereldwonderen van de antiek wereld gebouwd werd; Mausoleum van Halikarnassus, gelegen in het hedendaagse Bodrum.« Terug naar het nieuwsoverzicht